Psikoterapi yardımı almak güçsüzlük göstergesi değildir, tam aksine ilerlemeyi arzuladığınızı gösterir!
Tags : en iyi psikoterapi, en iyi psikoterapist, iyi psikoterapist, kariyer danışmanlığı, Kişisel Gelişim, psikolog, Psikolog kimdir, psikolojik danışmanlık, Psikolojik destek, psikoterapi, Psikoterapi ile ilgili ön yargılar, Psikoterapi ile ilgli mitler, Psikoterapi ne işe yarar, psikoterapi nedir, psikoterapi yardımı, terapist, Uzman psikolog, uzman psikolojik danışman, yaşam danışmanlığı, Yaşam koçluğu
Comments : 0
Psikoloji insan davranışları, düşünce biçimini ve duygularını inceler. Psikolojinin farklı alanları vardır. Sosyal psikoloji, gelişim psikolojisi, klinik psikoloji, danışmanlık gibi farklı çalışma alanları vardır. Klinik psikologlar madde bağımlılığı, depresyon, kaygı bozukluğu gibi sorunları olan kişilere yardımcı olurlar. Psikolojik destek almak her zaman klinik düzeyde sorun yaşamayı gerektirmez. Evlilik ilişkileri, bağlanma sorunları, iş stresi, kariyer planlama gibi konularda kişi psikoterapiden veya psikolojik danışmanlıktan faydalanabilir. Psikoterapi yardımı almayı zorlaştıran mitler, ön yargılar kişilerin bu hizmetlerden faydalanmasını zaman zaman zorlaştırmaktadır. Bu yaklaşımlardan kısaca bahsedecek olursak.
- Psikoloğa giden kişi sorunludur. Büyük veya küçük herkesin problemi vardır. Önemli olan bu sorunların farkına varıp gelişme yönünde adım atmaktır. Rahatsızlık boyutuna ulaşmış problemlerde psikolojik destek almak oldukça önemlidir. Sorun rahatsızlık düzeyinde olmasa da gündelik yaşam olayları, iş stresi, kendini tanıma gibi konularda psikoterapi yardımı almak kişinin kendi tercihidir. Sonuç olarak kendi üzerinde düşünmek, kişisel gelişimini önemsemek oldukça önemli bir özelliktir. Kişinin yaşam içinde ilerlemesini sağlar.
- Psikoloğa anlattıklarımı çevremdekilere de anlatıp rahatlıyorum yaklaşımı. Psikoterapi sürecinde de paylaşımlar kişinin rahatlamasına neden olsa da terapi kişinin kendi üzerinde düşündüğü, hedefi olan ve kişiye farkındalık kazandıran bir süreçtir.
- “İnsana kendinden başkası yardım edemez.” Tabi ki psikoterapi süreci bireyin terapistiyle birlikte kendine yardım ettiği bir süreçtir. Psikolojik destek almak güçsüzlük göstergesi değildir, tam aksine ilerlemeyi arzuladığınız anlamına gelir. İnsan davranışları, duygu ve düşünceleri konusunda alt yapısı ve pratiği olan bir uzmanla çıktığınız bir yolculuktur.
- “Psikologlar sadece dinliyorlar” Psikoterapi sürecinde paylaşımlarınız terapi süreciniz için bir bilgi birikimidir ve sizin için faydalı olan geri bildirimlerle zaman içinde karşılaşacaksınız. Psikoterapi psikolog- danışanın aktif olarak katıldığı, işbirliğine dayalı bir süreçtir.